Update Deep Dye

 

Dinsdag 26 oktober 2021

Laatste loodjes

Wat een opluchting! Op dit moment zijn alle vloerkleden, die bij ons binnen zijn, opgemeten en in gecodeerd. Met een laatste week en weekend overwerken, kunnen we dit uiterlijk woensdag door het hele wasproces krijgen en ingepakt hebben. (indien gewenst)

Alle routes die we vanuit Oost Nederland rijden, krijgen dan de schone vloerkleden mee in de route. De overige kleden gaan met de pendel naar West Nederland, waar ze verder door onze partner DD&A worden uitgereden. Omdat de routes maar 1x per week langskomen bij jullie, kunnen we niet voorkomen, dat de wachttijd op een vloerkleed dan langer dan volgende week woensdag wordt.
Dit systeem werkt normaliter zo: een kleed wat wij met de pendel op dinsdagavond ophalen, wassen wij op woensdagochtend. Op vrijdagochtend wordt het kleed ingepakt en op vrijdagavond terug naar het westen gependeld. Dit systeem geldt voor alle routes die in West Nederland worden gereden.
Zijn wij door drukte een werkdag later (maandag) dan moet de klant al 2 weken op het kleed wachten, ondanks dat we in 4 werkdagen het kleed al weer schoon hebben teruggeleverd. Dat is het systeem, waarin we nu met zijn allen in werken.
Het doet ons goed, dat we jullie weer bijna in het normale systeem kunnen bedienen.
De laatste loodjes zijn een aantal kleden, waar de kaartjes van af zijn gevallen, of niet waren voorzien van een kaartje. Deze kleden komen dan dus ongemarkeerd bij ons binnen. Er staat dan ook niet op woe je kan bellen om t echecken van wie het kleed is. Normaal lossen we dit op. De laatste weken met de enorme aanvoer van kleden lukte dit niet altijd. De oplossing hierin komt, als volgende week alles is gewassen en in die week en de week erna alles wordt uitgeleverd, er een paar kleden missen. Hierover krijgen we dan vanzelf samen contact.
A.s. maandag komt ook nog eens de eerste geblesseerde medewerker terug (been gebroken gehad). We gaan dan ook weer richting volle bezetting. Fijn voor jullie, fijn voor ons en fijn voor deze medewerker!

 

Zondag 24 oktober 2021

Voorstellen

Na een carrière in de sportbranche ben ik in 2016 overgestapt naar ProperWash, een (schoon) familiebedrijf, actief in de facilitaire dienstverlening. Begin 2019 is daar door een overname Deep Dye bijgekomen.

Deep Dye uit Enschede reinigt vloerkleden en schoonloopmatten. ProperWash levert schoonloopmatten en rolhanddoek automaten (met rolhanddoeken) B2B.

Eenmaal actief in Enschede, kwam daar ook het managen van de route en magazijnactiviteiten van DD&A in Enschede bij, tot aan het begin van de Coronapandemie. Nadat DD&A uit Enschede vertrok, heeft Deep Dye de routes die vanuit Enschede vertokken, overgenomen van DD&A.

Naast het reinigen van vloerkleden en schoonloopmatten, hebben we voor Oost Nederland (van Groningen tot Maastricht) nu ook een logistieke functie voor de stomerijen die we bezoeken.

Mijn doel bij Deep Dye is een duurzame wasserij neerzetten, met hoge kwaliteit voor de klanten en een prettige werkomgeving voor de medewerkers.

LinkedIn profiel:

 

Zaterdag 23 oktober 2021

Stoppen met de plastic soap deel 2

Wij merken, zeker in het zakendoen met overheidsinstellingen, dat het duurzaamheids karakter van de onderneming en het product doorslaggevende factoren zijn. Naast overheidsinstellingen zullen steeds meer organisaties, bedrijven en consumenten van hun leveranciers verwachten, dat zijn duurzaam met grondstoffen en de planeet omgaan. In plastic verpakken is alles behalve duurzaam.

Om die reden willen wij graag en zo snel mogelijk stoppen, met tapijten in plastic te verpakken. Afgelopen week hebben we al tests gedraaid. Voor ons is de stap te maken. Aan de ontvangst kant zijn er nog veel “beren op de weg”

We pakken het per 1 november anders aan; Geef ons svp zelf aan, of wij de tapijten zonder plastic mogen terugleveren. Na 1 november gaan wij een toeslag van € 4,75 per tapijt doorberekenen voor het inpakken in plastic.

NB doorgeven dat u geen plastic meer wilt gebruiken graag via info@deepdye.nl Wilt u de stap nu nog niet maken, dan hoeft u niets te doen

 

Zaterdag16 oktober 2021

Stoppen met de plastic soap

Gelukkig krijgen we direct veel goedkeurende reacties van de stomerijen, om te stoppen met het overvloedig gebruik van plastic bij vloerkleden. We krijgen al nagenoeg 100% van de vloerkleden niet in plastic ingepakt aangeleverd! Hiermee geven de stomerijen al het goede voorbeeld in de transitie naar een meer duurzamer bedrijf.

Zoals aangekondigd, gaan wij dit voorbeeld volgen. Ook wij gaan de vloerkleden, met de backing naar buiten gerold, zonder in plastic in te pakken, terugleveren.

We kunnen er samen niet omheen, om dagelijks geconfronteerd te worden met de enorme plastic vervuiling, die er wereldwijd gaande is en niet daarin onze eigen verantwoordelijkheid te pakken.

Wij waren zo gewend veel plastic te gebruiken, dat we het zelf niet meer zagen. Het heeft ook even geduurd, nadat we er op gewezen werden, om ons te realiseren waar we mee bezig waren. De volgende stap was nog moeilijker, het zit zo in ons systeem en proces ingebed, om met plastic te werken, dat we er moeilijk vanaf konden stappen.

We hebben er samen een middag aan geweid, om er over te praten en informatie over de vervuiling te bekijken. Eenmaal bezig met dit onderwerp, waren we allemaal snel om. Misschien een beetje laat…………gezien de enorme vervuiling, maar we zijn er trots op, dat we samen met jullie deze stap kunnen zetten.

Hier lees je meer over wat we nog meer samen kunnen doen om de plastic vervuiling tegen te gaan.

 

Donderdag14 oktober 2021

Ploegendienst en duurzaamheid

Om ondanks de grote aanvraag naar reiniging van vloerkleden toch sneller te kunnen leveren gaan we in ploegendiensten werken. Naast dat we overdag de normale shifts draaien, komt er een extra avondploeg bij en een vaste weekendploeg. Op deze manier kunnen we per week meer terugleveren.

Met de grote drukte van nu, merken we ook hoeveel plastic we verbruiken. Wat wij zien is echt niet meer van deze tijd en kan ook eigenlijk helemaal niet meer. Dit moeten we samen helemaal niet meer willen! De oceanen lopen over van vervuiling door o.a. de plasticsoep en wij staan doodleuk tig rollen met plastic weg te draaien, die eenmaal bij de klant, direct de vuilnisbak ingaan.

Wij vinden dat we hier mee moeten stoppen!

We zullen de vloerkleden netjes met de rug naar buiten oprollen en nog wel met tape vastzetten en coderen. Het mes snijdt aan 2 kanten. We werken gezamenlijk mee aan een schonere wereld en wij kunnen wat sneller inpakken, waardoor we ook weer wat sneller kunnen terugleveren.

Per 18 oktober stoppen we met inpakken van vloerkleden in plastic.

 

Woensdag 13 oktober 2021

Laatste loodjes & leveringstermijn

Vandaag worden de laatste kleden opgemeten en voorbereid voor het was -en droogproces, die nog een grote achterstand hebben. We merken ook dat, hoeveel we ook overwerken en in de weekenden werken, er blijft dagelijks bijkomen (en soms meer) wat we hebben opgemeten.

Gaat dit structureel worden, heeft het nog steeds te maken met de opstart na de zomervakantie of ligt het in lijn, met de ‘oververhitting’ in vraag naar producten en diensten, waar de hele wereld mee heeft te maken?

Niemand zal kunnen ontkennen, dat bij de aankoop van een auto (zelf ondervonden) een bankstel, een fiets, een aannemer inhuren etc. etc. de wachttijden enorm zijn opgelopen……………omdat de vraag explosief is toegenomen.

Voorlopig lijkt dit het nieuwe normaal en zullen wij in de keten (klant – stomerij – wasserij) ook moeten ‘resetten’

Door onvoorziene omstandigheden, die ook niet op voorhand zijn te communiceren, hebben we achterstanden opgelopen. Maar dat het nu langer dan ‘vroeger’ duurt, voordat we gereinigde vloerkleden terugleveren kan inmiddels beter onder leveringstermijn worden geschaard.Als dit duidelijk naar de klant toe wordt gecommuniceerd, voorkomt het mismatch in verwachting.

Wij geven op dit moment, door de toegenomen vraag naar reiniging, geen exacte leveringstermijn af.  Uiteraard proberen we rekening met routes te houden en de dag er voor zoveel mogelijk als haalbaar, klaar te hebben, maar kunnen daar op dit moment geen garanties op afgeven.

 

Vrijdag 8 oktober 2021

Extra efforts

Onze bestelbus rijdt 5 werkdagen per week en 3 avonden. Vandaag is een nieuwe (extra) bus afgeleverd, zodat we de ritten efficiënter kunnen indelen. Dit weekend gaat een chauffeur extra pendelen, zodat alle klanten van de routes van Robby en Dennis maandag en dinsdag zoveel mogelijk uitgeleverd kunnen krijgen.

We laten ook de aankomende week weer op zondagochtend starten, om direct zoveel mogelijk vloerkleden te kunnen gaan opmeten en de droogkamer in te pakken. Om een idee van de tijd te geven, die daarmee is gemoeid;

120 kleden opmeten, coderen en uitkloppen is voor 1 persoon een werkdag. 120 kleden inpakken idem. Door dit al zondag te doen, pakken we een dag voorsprong op de aankomende week.

De chauffeur die ziek was, is gelukkig vandaag weer begonnen, zodat ons logistieke team weer op volle sterkte is en dus met een extra bus! Vandaag horen we ook, of we voor de komende maand een extra medewerker kunnen inhuren van een plaatselijk bedrijf.

Al met al positieve berichten en veel (extra) effort om zoveel als het kwalitatief verantwoord is, de vloerkleden in grote getallen te blijven wassen. Wat niet wegneemt dat de aanvoer enorm blijft, wat natuurlijk voor iedereen fijn is, maar wat tijd kost. Meer tijd, ondanks alle extra effort, dan in het verleden gewoon was.

Donderdag 7 oktober 2021

Specialistische reiniging mag geen lopende band werk worden

We hebben met genoeg medewerkers, draaiende machines en veel overuren draaien grip op de hoeveelheid vloerkleden die worden aangeboden. We hebben wel iets aan de rem getrokken, omdat de kwaliteit wel gewaarborgd moet blijven. Onder druk van te late levering kwam de focus te veel op massawerk te liggen. Voor iedereen geldt toch: kwaliteit gaat boven snelheid.

Het aanbod (waarvoor dank) blijft groot. In het kader van kwaliteit gaat boven snelheid adviseren wij op dit moment minimaal 2 weken aan te houden naar uw klanten toe, vwb terug levering.

 

Woensdag 6 oktober 2021

Telefonische bereikbaarheid

Bij het terugleveren van de vloerkleden is er een nauw samenspel tussen de wasserij en de logistiek. Helaas is een chauffeur als sinds vorige week donderdag ziek, waardoor vandaag een kantoormedewerker de route gaat rijden. Als we deze keuze niet maken, dan moeten de klanten in deze route een week langer op hun gewassen vloerkleed wachten.

De overige medewerkers gaan vandaag al meehelpen in de wasserij, waardoor we vandaag telefonisch niet goed bereikbaar zijn.

Vanaf donderdag 7 oktober zijn we weer volledig telefonisch bereikbaar.

Uiteraard is iedereen even belangrijk voor ons en willen we ook zoveel mogelijk die service bieden. Wat we echter op dit moment niet kunnen aanbieden is het opzoeken van 1 enkel vloerkleed in de wasserij. Dit kost teveel manuren, die we nu beter op reinigen kunnen inzetten. Ook buiten de routes om naleveren ligt helaas niet binnen onze mogelijkheden op het moment.

Om positief af te sluiten; we maken grote vorderingen in het wegwerken van de achterstanden!

 

Dinsdag 5 oktober 2021

Wassen & logistiek

Naast het reinigen van de vloerkleden, wordt u ook in het logistieke deel ontzorgt in het traject stomerij – wasserij – stomerij. Het systeem waarin we (samen met DD&A) in werken is bv als volgt:

Op dinsdag worden de vloerkleden in West Nederland opgehaald. Deze komen wij direct ‘s avonds al ophalen bij DD&A. In de rustige tijd, werden deze kleden dan op woensdagochtend gewassen, 2 dagen gedroogd en op vrijdagavond weer terug gebracht, zodat ze weer op dinsdag konden worden uitgeleverd.

Levering op weekbasis dus.

Als een kleed door de drukte nu een aantal dagen later pas klaar is (nog steeds binnen een week gewassen), dan mist het kleed de vrijdagroute terug naar DD&A, waardoor het pas de week erop kan worden teruggeleverd aan de stomerij.

Levering op basis van 2 weken.

Het kleed is echter nog steeds binnen bv. 5 dagen gewassen en gedroogd. Om aan te geven, dat door de logistieke constructie, die we met elkaar hebben opgezet, een kleed soms net de route mist en dus een week langer wegblijft.

Wat wij willen voorkomen, is dat we onder de druk te gehaast gaan werken, waardoor we aan kwaliteit inboeten. Het is tenslotte specialistische reiniging wat we aanbieden. Dat moet wel voorop blijven staan.

 

Maandagmiddag 4 oktober 2021

Actuele stand van zaken 1400 uur

Afgelopen zondag zijn we de werkweek gestart in de wasserij. Hierdoor zijn we een flink eind ingelopen. Met vandaag en morgen erbij lopen we, onder voorbehoud, nog verder in.

Als we het ruim nemen, kunnen we nu zeggen dat het voor de vloerkleden, die nu bij jullie worden ingeleverd, 2 weken duurt voordat ze terug zijn. De achterstand van kleden die hier al langer liggen, proberen we binnen diezelfde tijd ook op orde te krijgen.

De teruglevering zal een mix zijn van bovenstaande 2.

In de 2de helft van de week komt ons zwaartepunt te liggen. We spelen daar nu al vast op in, door en kantoormedewerkers en extra ingehuurde mensen voor dat moment in te plannen.

Wat in dit strakke proces niet haalbaar is, om op aanvraag een enkel kleed uit het proces te gaan zoeken of er uit te halen. Ook buiten de reguliere leveringsdagen om, nabezorgen is helaas niet haalbaar.

 

Maandag 4 oktober 2021

Waarom heeft deep dye achterstand?

Vorig jaar hadden we voor het eerst sinds ik bij Deep Dye ben gekomen, de grote drukte van na de zomervakantie onder controle. We konden bijna alles op weekbasis terug leveren. Voor dit jaar wilden we “bijna” skippen en alles, ondanks de grote aanvoer na de zomervakantie, op weekbasis terug kunnen leveren.

Met de investering in een nieuwe buiscentrifuge voor vloerkleden moest dat gaan lukken. Deze centrifuge kan tot wel 90% van het water uit de vloerkleden centrifugeren. De droogtijd in de droogkamer wordt korter en de franjes drogen mooi wit op.

 

Direct op de eerste dag na de zomervakantie ging het mis. Een wasserij medewerker krijgt in het weekend een quad ongeluk. Hij is minstens tot november uitgeschakeld. Op dag 2 hebben we al een vervanger, iemand waar we heel blij mee zijn! Op die zelfde dag valt een route uit, door Prive omstandigheden van de chauffeur.

 

Om een inhaalslag te maken gaan we mensen via het uitzendbureau inzetten. In anderhalve week tijd hebben we 4 uitzendkrachten 1 of meerdere dagen in de wasserij gehad, maar ze geven allemaal op vanwege het zware werk. De weekenden door gaan werken wordt onze volgende optie. De centrifuge trek dit hoge werktempo niet en tot 2x brandt de motor door. Nu bestaat de hele wasserij uit machines die op motoren draaien, maar doorbranden hebben we nog nooit meegemaakt. Al met al liggen we in totaal bijna een week stil.

 

Na weer een weekend doorwerken in de wasserij, breekt de nieuwe medewerker ‘s avonds thuis bij een val, zijn hand. Ook hij zal er tot medio november uit liggen. Om weer een inhaalslag te maken, komen ook de kantoormedewerkers in de wasserij helpen. Zowaar begint de enorme berg aan vloerkleden te slinken.

 

Zaterdag 2 oktober nemen we allemaal een dag rust. Sommigen hebben al 3 weken en weekenden achter elkaar doorgewerkt, waarbij weken van 70 uur geen uitzondering izijn. Zondag 3 oktober starten we de nieuwe week al weer op, om weer een extra dag in te halen.

 

“What ever it takes” wij zetten onze schouders er onder, om weer naar die levering op weekbasis terug te komen. Wij begrijpen hoe vervelend dit is voor jullie en jullie klanten. Wij balen er ook vreselijk van. Al onze focus ligt nu op het weer op tijd gaan leveren, waardoor we niet iedereen persoonlijk kunnen benaderen om uit te leggen hoe spijtig wij het vinden. Gelukkig krijgen we wel persoonlijke berichten terug van bv. Ferry van stomerij de lorelei of Bas van cristal cleaning. Dit is erg bemoedigend voor ons!

 

Nogmaals allen dank voor jullie begrip en namens alle deep dye medewerkers excuus voor de vertraging.